You are not logged in.

#1 05-16-2015 08:46:18

rmantik
Nouveau membre
Registered: 01-17-2012
Posts: 3

Video render fails on openSUSE 13.2 Harlequin

Thanks again for this great piece of Software!
I recently did an update from openSUSE 13.1 to 13.2, and now, rendering of videos fail:
When I use "render lossless" and render to 720p, I immediately get an error message "Job error! Please contact ffDiaporama team" and the rendering stops.
Here is the command line output:

libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
[08:27:03.434:INFO]     Encoding video
[08:27:03.437:INFO]     LIBAV: using SAR=1/1
[08:27:03.439:INFO]     LIBAV: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast LZCNT
[08:27:03.444:INFO]     LIBAV: profile High 4:4:4 Predictive, level 3.1, 4:2:0 8-bit
[08:27:03.444:INFO]     LIBAV: 64 - core 142 - H.264/MPEG-4 AVC codec - Copyleft 2003-2014 - http://www.videolan.org/x264.html - options: cabac=1 ref=3 deblock=1:0:0 analyse=0x1:0x111 me=hex subme=2 psy=0 mixed_ref=0 me_range=16 chroma_me=1 trellis=0 8x8dct=1 cqm=0 deadzone=21,11 fast_pskip=0 chroma_qp_offset=0 threads=3 lookahead_threads=1 sliced_threads=0 nr=0 decimate=1 interlaced=0 bluray_compat=0 constrained_intra=0 bframes=0 weightp=1 keyint=250 keyint_min=25 scenecut=40 intra_refresh=0 rc=cqp mbtree=0 qp=0
[08:27:03.450:WARNING]  LIBAV: Using AVStream.codec.time_base as a timebase hint to the muxer is deprecated. Set AVStream.time_base instead.
[08:27:03.450:WARNING]  LIBAV: Using AVStream.codec.time_base as a timebase hint to the muxer is deprecated. Set AVStream.time_base instead.
[08:27:03.450:ERROR]    EncodeVideo-OpenEncoder: avformat_write_header() failed
[08:27:03.472:INFO]     Loading file :100101.png

Here are my system details: ffDiaporama 2.1 2014-02-09, ffmpeg 2.6.2, libavutil 54.20.100, libavcodec 56.26.100, libavformat 56.25.101, libavdevice 56.4.100, libavfilter 5. 11.102, libavresample 2.1.0

I tried to get the develoment version running but the install script cannot cope wit openSUSE 13.2
Any help is appreciated.

Offline

#2 09-30-2015 19:51:33

JoergBe
Membre
Registered: 06-29-2012
Posts: 16

Re: Video render fails on openSUSE 13.2 Harlequin

I use also openSUSE 13.2 and face the same problem. Could someone please update the install script of the development version? It worked with openSUSE 13.1 already very good.

Offline

#3 10-05-2015 08:56:09

rmantik
Nouveau membre
Registered: 01-17-2012
Posts: 3

Re: Video render fails on openSUSE 13.2 Harlequin

looks like development is stuck since quite a while - that's sad.
However, I made ffDiaporama work with installing a small Ubuntu virtual machine (under Suse 13.2, kvm).
I loaded the latest ffDiaporama deveopment version and installed it flawlessly, and the rendering works very well.
Please be aware that rendering takes a lot of resources:
1. release all CPUs you have for the virtual machine (Suse is perfectly usable in parallel, even if all 4 cores are 100% rendering!)
2. install A LOT of memory (4GB is the lowest I'd recommend)
3. install at least 4GB swap on the virtual machine
ffDiaporama seems to pile up claimed memory and exits if it reaches a border (check with vmstat).

Furthermore, I can' recommend the Windows port; video and audio get out of sync during rendering, and I had an exit as well.

Offline

#4 10-05-2015 11:18:05

Sestay
Modérateur
Registered: 09-19-2011
Posts: 452
Website

Re: Video render fails on openSUSE 13.2 Harlequin

hello,
I tryed to use this http://portablelinuxapps.org/ to create ffDiaporama APP and I have somme problems.
No problem to create .appdir but this don't work but all files are in the Dirrectory I serach.
If you have some knowledge to do this ....

Offline

#5 10-05-2015 11:27:11

rmantik
Nouveau membre
Registered: 01-17-2012
Posts: 3

Re: Video render fails on openSUSE 13.2 Harlequin

Oh, I see: I missed the "t" after can' ...
no, unfortunately no clue about building portable apps.

Offline

#6 10-05-2015 18:17:43

JoergBe
Membre
Registered: 06-29-2012
Posts: 16

Re: Video render fails on openSUSE 13.2 Harlequin

I'm sorry but I'm not familiar with the portablalinuxapps. But for the moment I found that I still have a parallel running Suse 13.1 which I can use for the ffDiaporama.
When I find time I will try to create such an appdir.

Offline

#7 10-21-2015 23:24:17

pekra62
Nouveau membre
Registered: 10-21-2015
Posts: 1

Re: Video render fails on openSUSE 13.2 Harlequin

Hi,

when i try to render on my Windows-System, I got the same message in german.
I was helped by this solution: http://ffdiaporama.tuxfamily.org/Forum/ … php?id=647

Perhaps it works also on SUSE

Peter

Offline

Board footer